+31 55 234 00 13 (ook whatsapp) info@steet.nl

Welk model past het beste bij jou?

Kies door te klikken op een plaatje of koptekst van het model of selecteer links in het menu.

Een midbow is er voor iedere hockeyer. Goed voor het ontwikkelen van je basis techniek.

Kies voor een midbow zodra je in de elftallen speelt, eventueel met iets minder lengte, vanwege de ‘body’ van de stick. Wij denken dat dat van belang is voor het passen van de grotere afstanden en het aannemen van deze passes.

 

Lowbow

Een lowbow is er voor de strafcorner specialist of degene die veel moet scoopen.

Dit model is niet heel erg geschikt voor het ontwikkelen van je basis techniek, ondanks dat verkopers bij sportzaken hem graag op die manier aanprijzen. Door de andere stand van de haak, moet eigenlijk alles van je basistechniek aangepast worden.

 

 

Goalie

Een goalie is er voor de keeper.

Dit model is geschikt voor keepers die graag met zoveel mogelijk stickoppervlak spelen. Anderen kiezen voor een lichte variant van het midbow model.

Junior

Ons model voor de ‘jongste jeugd’ speler.

 

Dit model is verkrijgbaar in de maten van 26 tot en met 35 inch.

In principe leveren we de sticks van dit model verstevigd met 100% glasfiber. Doordat kinderen sneller uit de maat groeien dan dat de stick slijt is dit kostentechnisch slimmer. 

 

Indoor

De ‘indoor’ gebruik je, hoe kan het anders, in de zaal.

Ondanks dat het niet verboden is om met een veld stick in de zaal te hockeyen, adviseren we een indoor stick ook in de ontwikkeling van een speler. De stick is lichter en dunner, daarmee heeft het voordelen voor het handelingstempo van de speler. Een aspect die in de zaal behoorlijk van belang is.

Carbon

De carbon versteviging zegt iets de stijfheid van de stick. Daarmee zegt het indirect ook iets over het ‘balgevoel’ en het doorgeven van trillingen in de handen en armen. Ben je jong of speel je in een breedteteam, kies voor een lager percentage. Speel je op prestatief niveau, kies dan wellicht een relatief hoger percentage.

De stick is nooit helemaal van carbon, dus een stick van 100% carbon bestaat niet. Het gaat om de versteviging van de stick, die wel van 100% carbon kan zijn.

Meer of minder carbon zegt niets over het gewicht van de stick. Fabrikanten kunnen die redelijk nauwkeurig bepalen, ongeacht de samenstelling van het materiaal.

Lengte

De lengte van de stick bij jongste jeugd meet je wat ons betreft goed door de stick onder je oksel te zetten en dan zou de bovenkant van de haak tegen de onderkant van je knieschijf moeten komen, maar dit is mede afhankelijk van de verhoudingen van het lichaam. De stick mag dan liever iets te klein dan te groot zijn. Junioren laten wij bij voorkeur zo snel mogelijk spelen met 36,5″. Is de speler wat klein uitgevallen kies dan voor een 35″.

Heb je jouw groeispurt overleeft en ben je inmiddels groter dan 1,75m, ga dan eens kijken of een verlengde stick iets voor je is. Hiermee heb je meer reach en de basistechnieken passen zich makkelijk aan de extra lengte. In de hoofdklasse t/m overgangsklasse speelt bijna iedereen met een langere stick vanwege de extra voordelen.

Gewicht

Wij zijn er voorstander van om met een relatief lichte stick te spelen. Sommige spelers kiezen voor meer gewicht voor meer power, maar voor jouw ontwikkeling is het beter het brute werk vanuit je techniek te ontwikkelen en niet je stick het werk te laten doen.

Om die reden is ons ‘medium’ gewicht aan de lage kant ten opzichte van de meeste andere merken en hebben we de mogelijkheid voor een ultralichte stick in ons assortiment. Ook bieden we een zwaardere variant aan.

WhatsApp chat