+31 55 234 00 13 (ook whatsapp) info@steet.nl

Er is helemaal geen ‘ons’ bij Excalibur Hockeysticks. Toch laten we dat staan in de button die hiernaartoe leidt, het ziet er net iets anders uit.

Excalibur is in 2017 gestart met het verkopen van de eerste serie sticks, de gouden Excalibur Classic. Hiervan zijn midbow en zaal sticks gemaakt.

Natuurlijk zijn er voor die tijd allerlei producten geprobeerd en getest. Allerlei sticks uit verschillende mallen zijn er gemaakt. Uiteindelijk springt er een stick positief uit en daarvoor is een eenvoudig design gemaakt.

 

Toch bleek het niet het einde van de productontwikkeling, maar ook het logo is twee keer aangepast.

Uiteindelijk is er bij een andere producent een specifieke mal gemaakt voor een midbow model. Het gebruik van een mal die bedoeld is voor een ander merk geeft uiteindelijk een slecht gevoel over jouw eigen merk.

Het heeft geresulteerd in een zeer herkenbare midbow stick. Bij dit model is er een enigszins bijpassende mal voor een lowbow gezocht. Ook is er gekeken naar een goede goalie, hoewel veel goalies graag spelen met een lichte midbow. Voor de zaal en een junior model was het vooral belangrijk dat het lekker aanvoelde om mee te spelen.

 

Tristan Steenmeijer is degene achter Excalibur Hockeysticks. Hij vindt het leuk om dit te doen en iets te produceren waar hij trots op is. Zijn motivatie om te starten is echter een negatieve. Hij vindt sticks domweg te duur en dat iedere hockeyer bedonderd wordt waar hij bij staat. Het is een statussymbool geworden, met grote partijen die middels marketing en mooie verhalen (dat is vaak hetzelfde trouwens) de macht over deze markt hebben.

Bijzonder was dat de eerste sticks voor €100,- te koop waren, maar hockeyers daarvan zeiden dat het niks kan zijn als het zo goedkoop is. Mooi hoe marketing je beeld vertroebelt, maar een beetje treurig is het ook, vooral voor de portemonnee.

Nog steeds kun je voor weinig geld een goede stick kopen bij Excalibur, al is die €100,- net te krap de met stijgende prijzen, met name in de wereldwijde transportwereld.

Maar of je nu een met 30% of 100% carbon verstevigde stick van Excalibur koopt, de prijs is gelijk. Want inkoopprijstechnisch kost elke 10% carbon ongeveer één dollar.

 

 

 

WhatsApp chat